CD Islam-SAT 2009 Limited

Ya… setelah hampir sebulan bertungkus lumus, akhirnya aku dan abg Ansoree telah berjaya menyiapkan projek VCD Islam-SAT 2009 Limited Edition untuk PPMK. Kami telah mengedarkan vcd berkenaan kepada semua pelajar yang telah memesan, semuanya 35 cd! Sungguh penat membuat copy kat laptop aku dan pc abg Ansoree. Siap ada sticker lagi.

ISLAM-SAT adalah satu program yang diilhamkan oleh generasi pelajar Melayu sejak lebih 10 tahun yang lalu lagi, cuma setiap tahun akan ada cara masing-masing utk membuat program ini.

Islam-sat adalah satu perkataan yang dipendekkan daripada ISLAM dan SATELITE . Jika dilihat sahaja perkataan satelit, mesti semua terus terfikir tentang satelit angkasa yang banyak digunakan untuk pemancaran siaran televisyen di seluruh dunia.

Begitu juga dengan PPMK! Persatuan Pelajar Melayu Kuwait. Cuma kami tak ada stesyen tv mahupun angkasawan sahaja!

Yang penting, program ini merangkumi tiga jenis pengisian : drama, nasyid dan poster seni.

Tahun ini, aku telah diamanahkan menjadi pengarah program yang unik ini. Dan semalam, 30/5/2009 tamatlah sudah ‘kontrak’ aku bekerja dengan organisasi PPMK yang lebih unik itu. ( Jangan marah Shahril…)

Tema program Islam-sat tahun ini ialah : Akhlak utk drama dan Ulamak Nusantara utk poster seni. Adapun nasyid aku letak bebas sahaja.

Inilah cover CD yg kami edar semalam.

Cover utk VCD Islam-sat 2009

Ini pula thumbnail preview utk VCD di atas, generated using Media Player Classic

Preview VCD Islam-Sat 2009

Insya allah aku telah minta Luqman letak video ini di laman web Youtube, atau aku sendiri akan upload di mana-mana website yg boleh jika berkesempatan.

———————–

p/s 1 : Kepada abang Sesth, jika terbaca mesej ini, ketahuilah bahawa ana akan kirim satu copy VCD Islam-SAT original/limited edition melalui salah seorang adik-adik dari Singapura. Tunggu…..

p/s 2 : Tahniah buat Abdussalam kerana telah terpilih memegang jawatan Presiden PPMK utk sesi 2009-2010 nanti. Buat Shahril, tahniah kerana anta telah berjaya membawa PPMK dengan jayanya… Bravo… Terima kasih….

This entry was posted in Inspirasiku. Bookmark the permalink.

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s