Kartun Arabku : أكال الوقت

Ini kartun pertamaku, aku post ke Lajnah Penerbitan PPMK, untuk publish kat majalah tahunan kami , INSPIRA-C 2009.

Dalam bahasa arab, Akkaalul waqt = Perkara yang banyak menghabis masa (Internet)

Enjoy. (Kartun ke ni.. entah le… asalnya guna lukisan tanganku sahaja, tetapi bila dah siap, tak cantik.. tak de bakat melukis rupanya.. hehe)

Kartun page 1

page 1

Kartun page 2

Page 2

Sekadar menegur diriku dan kawan2 seperjuangan di Kuwait….

Advertisements
This entry was posted in Ideologi, Inspirasiku, Karya. Bookmark the permalink.

One Response to Kartun Arabku : أكال الوقت

  1. ayubalqishah berkata:

    assalammualaikum..bagus sgt cerpen yg anta tulis..bijak sungguh mngarangnya..bhs yg mudah difahami dan sesuai dibca oelh semua lapisan.sebenarnya kenal web ni pun dri kwn anta yg ana kenal sbg shahril..alhamdulillah amat bmanafaat.ana juga amat mnyukai mngarang puisi,cerpen…dan harap dpt jadi penuis islamik insyaAllah.apakata anta bukukannya mjadi mini novel..ataupn anta buat novel dgn mjadikn ceritanya lebih pjg,xperlu di publish disini,bukuknnya pasti ana dimalaysia ini juga akn mbelinya..cubalah hntar karya anta ke PTS,DBP,Alaf21 utk dinilai spy boleh menjadi penulis yg lagi baik dri ini..ana doakan semoga anta dan rakan2 seperjuangan dirahmatiNya..amin..jgn lupa smbung ya cerpen BAJU BIRU nie..xsabar nak tggu

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s